reklamfoto

 

Jag harjobbat med reklamfoto sedan 2002. Den mångåriga erfarenheten har gjort att jag idag tycker att jag behärskar i princip all form av kommersiell foto  – produktfoto, produkter i miljö, att dokumentera i andra miljöer, företagsporträtt osv. Jag har ett brett nätverk av kollegor och vi delar våra erfarenheter med varann. Detta tillsammans med att jag försöker hålla mig uppdaterad genom att vara med på olika workshops och utbildningar gör att jag vågar sticka ut hakan och säga att jag är bra på det jag gör.

Listan kan alltså göras lång på de saker jag fotograferar i reklamväg. De flesta reklamfotograferingar jag gör sker i studiomiljö, antingen i min egen studio här i Tranås eller i någon annans. Det händer också ibland att jag bygger en provisorisk studio hos någon kund om fotograferingen kräver det.

samarbete är nyckeln

Precis som med allt annat är samarbete nyckeln till framgång i en reklamfotografering. Det är viktigt att – både du som är kund och jag – är på det klara med vad vi vill få ut av reklamfotograferingen innan vi börjar. Om du som kund är väl förberedd och har tänkt igenom hur och till vad de färdiga bilderna ska användas underlättar det. Ofta har vi ett förberedande möte där vi diskuterar fram en plan tillsammans för hur vi sedan ska gå tillväga med fotograferingen. Och en lyckad reklamfotografering för mig som fotograf, utöver den fototekniska biten, är sedan när jag lyckas överträffa förväntningarna hos dig som kund.

mina kunder

Jag har genom åren samarbetat med många företag. Varje enskild kund och uppdrag är unikt och måste hanteras utifrån dess olika förutsättningar. Här är ett axplock av kunder jag jobbar tillsammans med:

Stiga Trädgård, Kärcher, Mitab, NC Nordic Care, Nääs Bryggeri, Sono Tranås Skolmöbler, Wigéns, Wood House, Linds & Källmans, Mattias Bygg, O.H. Sjögrens, Tr Equipment, OEM Motor, Helag, OEM Electronics, Flexitron, Telfa, Byrån Kommunikation, Tranåsbostäder, Tranås Energi, Tranås Kommun, Tranås United, Ö&B, Skobes med flera.

Reklamfoto av fotograf Erik Hellquist
Reklamfoto av fotograf Erik Hellquist
Reklamfoto av fotograf Erik Hellquist

Se fler reklamfoton

KONTAKTA MIG

Storgatan 40A, 573 32 Tranås
070-636 20 45
fotograf@erikhellquist.nu